- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Világ konyhái - Spanyol-Portugál
Korzika - Az élvezetek szigete
"Itt volt a rusztikus korzikai konyha négy alappillére – a kézzel készített tészta, a tenger gyümölcsei, a húsos ragu és a gesztenyeliszt – ám egészen új köntösbe bújtatva, semmi sokkoló vagy bizarr, mégis érződött a mohó vágy, hogy újraalkossák a sziget alapételeit. A séf, aki az ebéd után az asztalom mellett állt meg, Ange Cananzi volt, s a közeli faluban nőtt fel."

Egy tengerpartra néző nyitott ablak előtt állok Korzikán. A pálmafák árnyékában hűsölő Ajaccio városában a késő őszi, ébredező napsugarak mindent bearanyoznak. A távolban hófödte hegycsúcsokat látok, melyek lehetetlen módon, mintha a Földközi-tengerből emelkednének ki. A szellővel együtt oson be a szobába a bozótos (maquis) tömjénszerű illata. A cserjék sűrű virágai a fűszernövények kísérőiként takarószerűen fedik a kis sziget csaknem ötödét, csodálatos illatba burkolva Ajaccio utcáit.

Mindezt Rolli Lucarotti, egy brit bevándorló könyvekkel zsúfolt lakásából szemlélem. Csak tegnap találkoztam a nővel,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Andalúzia ízei
"A recept valójában egy szakembernek olyan, mint a zenésznek a kotta, tehát hallja a dallamát. Fejben megfőzi természetesen a leírás szerint - mintha kottafejeket látna - és ha a recept működik, a dallamot is kiadja."

Enrique Sánchez
Valenciai paella
A spanyol konyhát könnyű megszeretni, kivált nekünk magyaroknak. „Vastag” levesek, sok húsféleség, és gazdag fűszerezés jellemzi. Az ételek elkészítésében a természetes, jó ízek, zamatok megőrzése, nem pedig elnyomása a cél, hasonlóan a magyar gasztronómia alapelvéhez.
- Portugál konkvisztádorok kalandos ...
- Menorca a majonéz hazája
- Spanyol konyha, spanyol nemzeti ételek
- Andalúziai gasztronómia
- A spanyol gasztronómia ...
- Spanyol konyha II.
- Spanyol konyha I.
- Portugál gasztro
- Spanyol konyháról...
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google