|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Világ konyhái - Spanyol-Portugál |
Korzika - Az élvezetek szigete "Itt volt a rusztikus korzikai konyha négy alappillére – a kézzel készített tészta, a tenger gyümölcsei, a húsos ragu és a gesztenyeliszt – ám egészen új köntösbe bújtatva, semmi sokkoló vagy bizarr, mégis érzõdött a mohó vágy, hogy újraalkossák a sziget alapételeit. A séf, aki az ebéd után az asztalom mellett állt meg, Ange Cananzi volt, s a közeli faluban nõtt fel."
Egy tengerpartra nézõ nyitott ablak elõtt állok Korzikán. A pálmafák árnyékában hûsölõ Ajaccio városában a késõ õszi, ébredezõ napsugarak mindent bearanyoznak. A távolban hófödte hegycsúcsokat látok, melyek lehetetlen módon, mintha a Földközi-tengerbõl emelkednének ki. A szellõvel együtt oson be a szobába a bozótos (maquis) tömjénszerû illata. A cserjék sûrû virágai a fûszernövények kísérõiként takarószerûen fedik a kis sziget csaknem ötödét, csodálatos illatba burkolva Ajaccio utcáit.
Mindezt Rolli Lucarotti,
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Andalúzia ízei "A recept valójában egy szakembernek olyan, mint a zenésznek a kotta, tehát hallja a dallamát. Fejben megfõzi természetesen a leírás szerint - mintha kottafejeket látna - és ha a recept mûködik, a dallamot is kiadja."
Enrique Sánchez |
|
|
Valenciai paella A spanyol konyhát könnyû megszeretni, kivált nekünk magyaroknak. „Vastag” levesek, sok húsféleség, és gazdag fûszerezés jellemzi. Az ételek elkészítésében a természetes, jó ízek, zamatok megõrzése, nem pedig elnyomása a cél, hasonlóan a magyar gasztronómia alapelvéhez.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|