- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Világ konyhái - Kína
Miért nem eszik a kínai kínait?
Kísértetiesen hasonló cégérek, berendezés, kínálat és ízek - még a gyorsétteremláncok is megirigyelhetnék a budapesti kínai büfék uniformizáltságát. A magyarokra szabott ételeknek nem sok közük van a kínai ízekhez, az autentikusabb fogásokra viszont nem kíváncsiak a magyarok. De vajon tényleg egy központi kifőzdéből látják el a büféket?

Forrás: origo.hu/tafelspicc - Fabók Bálint

Minden bizonnyal az is hallott már arról, hogy Magyarországon gasztroforradalom zajlik évek óta, aki a hideg löncshúskonzervben is talál élvezetet. A forradalom sorra nyeri az ütközeteit, már a busa is elbukott a konfitált medvehagymás macaronnal szemben, és a girosz egyeduralmát is megtörni látszik a burrito és a szusi. A végső győzelem azonban még távolinak tűnik, a forradalom egyik legádázabb ellensége, a kínai büfé úgy tartja magát, mint a párizsi a csemegepultokban.

A Budapestet a '90-es évek óta ellepő büfék mintha ügyet sem vetnének arra, hogy az elmúlt években kifinomultabbá vált az ízlésünk.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Új kiadvány segíti a kínai éttermeket
"A kiadvány a nevek egyszerű fordítása mellett az alapanyagokat is felsorolja, valamint az étkek történelmét, kulturális hátterét is leírja. A kínai vezetés 2006 óta szorgalmazza a fordítások egységesítését, a folyamat a kiadvány megjelenése után valóban el is indulhat."
Soha ne próbálja ki a tavaszi tojást!
Aki szakács Kínában, és valamit is ad magára már csak hagyománytiszteletből is a régi bevált módszert alkalmazza. Meggyőződéssel vallják ugyanis, hogy a tojás a legfinomabb, ha fiatal fiúk vizeletében főzik ki.
- Bő olajban sütött hal édes-savanyú ...
- A tenger gyümölcsei és a tofu leves
- Kínai sült banán
- A kínai étel az európai nép kedvence
- A kínai és a nyugati étkezési kultúra ...
- Kínai konyháról
- Néhány szóban Kína gasztronómiájáról.. ...
- Pekingben kacsát enni...
- Enni Kínában 2.
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google