- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Világ konyhái - Észak-Amerika
Ez megy ma Amerikában - gasztrotrendek 2012-ben
„Amerikában is folyamatosan változnak azok a trendek, amik meghatározzák, hogy mit menő enni-inni. Mivel innen örököltük többek között a macaron-, a Valentin-napi és halloweenőrületeket is, érdemes végigböngészni, hogy mi a mostani kedvenc az USA-ban, mert jó eséllyel Magyarországra is elérnek, ha még nem kezdtek el hódítani. Gyomorkeserű, bölény, alga és nosztalgia a top 10-ben.”

Forrás: origo.hu - Táfelspicc (2012.10.)
 
Az szinte azonnal kitűnik, hogy a környezetvédelem egyre nagyobb szerepet kap a legjobb éttermekben, de a Forbes gazdasági lap által összeállított listán szerepelnek új alapanyagok, emellett évek óta tartja magát néhány már bevált módszer és hozzávaló is.
Semmi bacon
A bacon, azaz a húsos szalonna lassan szitokszó a felsőkategóriás éttermekben Amerikában, a séfek inkább bonyolult technológiával, nem sertésből gyártanak ropogós szalonnát vagy pörcöt. Hódít a csirkebőrpörc, készítenek töpörtyűt kacsából, bárányból, de még a fésűkagylót is pörcösítik.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
A mai séfek szívesen térnek el a hagyományos receptektől
"A spanyol hódítás előtti időszak óta a mexikói ételeket változatos összetevők jellemzik: többféle kukoricát, babot, csilipaprikát, helyi paradicsom-, avokádó- és kakaóféléket használnak. A mai séfek szívesen térnek el a hagyományos receptektől."
Top 10 kanadai specialitások

Vancouver lakosai nagyon büszkék arra, hogy milyen sok kultúra találkozik a városukban. Ez a sokszínűség nem csak a hétköznapokban, hanem a gasztronómiában is megmutatkozik.
- Csák Elemér: Bográcshal
- „Tengertől tengerig”
- Kanadai ételek
- Idegen és ismerős ízek Mexikóból
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google