- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Világ konyhái - India
Bolyongás az indiai konyha dzsungelében
"India, ez a kontinensnyi méretű ország, tájegységenként is egészen eltérő dolgokat produkál. Délen például, az Egyenlítő mentén még a nagy felmelegedés előtt is iszonyú hőség uralkodott az év egészében. Ennek köszönhetően elsősorban a könnyű, zöldség vagy fehér hús alapú ételek hódítottak nagyobb teret."

 
"Élet és halál – halál és élet – az örökös körforgás titkának
nagy szent földje ez a vidék, nagymogulok Indiája”
(Baktay Ervin: India)
 
Az indiai konyháról egész könyvtárat megtöltő irodalom áll rendelkezésre: ebben a féktelen őserdőben annyiféle történet, valóság, mítosz és legenda létezik, amelyek között az ember fia könnyen eltévedhet, és a Mahabharata valamennyi szörnyetegével való ismeretségkötések után sem jut közelebb ahhoz, hogy a teljes képet tisztán lássa maga előtt. Maguk az indiaiak is úgy tartják, hogy a kontinensnyi méretű hazájukban – amely számtalan országból, nyelvből,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Salaam Bombay indiai étterem
"Elindult a “TableFree Világkonyha” rendezvénysorozat... A Lucullus BT gasztronómiai egyesület immár 9. éve mutatja be az érdeklődőknek a Magyarországon megtalálható külföldi autentikus konyhákat, kultúrákat, a TableFree.hu “intelligens asztalfoglalási rendszer” oldal pedig 2. éve népszerűsíti az itthon megtalálható legjobb éttermeket, azok szolgáltatásait."

Rajesh Israni (balra) és Turóczi Gábor
Indiai fűszerezés
"A fűszerezés tudománya a masalában keresendő. Többféle masala elkészítési módszer ismeretes. Ezek közül ismertetünk néhányat. A masala készülhet egész fűszerekkel, vagy por alakú fűszerekkel, vagy a kettő keverékével, valamint pirítható ghíben, vagy anélkül, az étel kívánalma szerint."
- Kelemen Endre: Fűszerektől illatozó ...
- Két indiai étel
- Minimalista fogás: az indiai dhál
- Észak-Indiai (ősmogul) konyha
- Krisna-tudatú hívők táplálkozása
- India ízei - húsimádóknak
- A curry mindenekfelett
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google