Szakcs s gasztronmiai portl
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Krdv
n szerint melyik a legnvsabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadmia)
Czifray szakcsverseny (MGE)
Gasztrofesztivlok fzversenyei (MNGSZ)
Hagyomny s evolci (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gl, Pelikn)
Kirlyi Szakcsverseny (MNGSZ)
Szakcsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulinris Vilgkupa (Luxemburg)


Eredmnyek

  
Kezdõoldal - Vilg konyhi - Balti
Mit főznek a lettek?
Fstlt csirke, alms bab, fekete leves
(Forrs: NOL Elek Lenke 2001.)
Lettorszgrl vajmi keveset tudunk: talln csak annyit, hogy egyike a fggetlenn vlt balti llamoknak. Hogy milyen a a lettek konyhja, azt mg kevesebben ismerik. Ahogyan Gunta Medne, tiszteletbeli konzul fogalmazott a Radisson SAS Bke Szllban rendezett gasztronmiai napokon: a lett gasztronmia olyan, mint az eszkimk művszete: egyszerű s tpll. Az nnepi asztalon mindig hrom fogs van: hs, hal s desszert. Leves helyett srt isznak, amit sok helytt mg ma is otthon főznek.
Mindig knlnak saltt, amelybe jabban csrkat is kevernek. Ez jellemzője a skandinv konyhnak is. A bab s ms zldsgek csrit kretnek is knljk vagy vajas kenyrre szrjk.
Kedvelik a nagy szemű fehr babot, amelyet azonos mennyisgű almval kevernek, s majonzzel, tejfllel, citrommal zestik. Dsztsnek zldpetrezselymet, kaprot, zld koriandert is hasznlnak. Ez az egyik tipikus karcsonyi fogsa az nnepi mensornak.
Pikns s egyszerű a fokhagyms-olajos cklasalta, amelyet orosz mdra ksztenek, azaz a zldsget fokhagyms-ss-olajos lben hűtik ki.
Helyi klnlegessg s nagyon finom a fstlt csirke. A csirkt egszben pcoljk, s utna fstlik,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek

- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakcsok.hu




Google