Szakács és gasztronómiai portál
  - Kezdõoldal  
 

Nap képe

Kérdõív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok fõzõversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

  
Kezdõoldal - Világ konyhái - Balti
Mit főznek a lettek?
Füstölt csirke, almás bab, fekete leves
(Forrás: NOL • Elek Lenke • 2001.)
Lettországról vajmi keveset tudunk: tallán csak annyit, hogy egyike a függetlenné vált balti államoknak. Hogy milyen a a lettek konyhája, azt még kevesebben ismerik. Ahogyan Gunta Medne, tiszteletbeli konzul fogalmazott a Radisson SAS Béke Szállóban rendezett gasztronómiai napokon: a lett gasztronómia olyan, mint az eszkimók művészete: egyszerű és tápláló. Az ünnepi asztalon mindig három fogás van: hús, hal és desszert. Leves helyett sört isznak, amit sok helyütt még ma is otthon főznek.
Mindig kínálnak salátát, amelybe újabban csírákat is kevernek. Ez jellemzője a skandináv konyhának is. A bab és más zöldségek csíráit köretnek is kínálják vagy vajas kenyérre szórják.
Kedvelik a nagy szemű fehér babot, amelyet azonos mennyiségű almával kevernek, és majonézzel, tejföllel, citrommal ízesítik. Díszítésnek zöldpetrezselymet, kaprot, zöld koriandert is használnak. Ez az egyik tipikus karácsonyi fogása az ünnepi menüsornak.
Pikáns és egyszerű a fokhagymás-olajos céklasaláta, amelyet orosz módra készítenek, azaz a zöldséget fokhagymás-sós-olajos lében hűtik ki.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek

- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
  
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google