- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Világ konyhái - Nyugat-Európai
Gasztro-mámor: egy ország négy konyhával
Svájc igazi olvasztótégely, hiszen olasz, francia, német és rétoromán ajkúak egyaránt lakják, természetes, hogy valamennyi népcsoport gasztronómiai hagyományait is megtaláljuk az országban, amely azonban elsősorban sajtjáról és csokoládéjáról híres világszerte. Ezeket az ízeket pedig csak Svájcban ismerhetjük meg igazán...

Forrás: travelline.hu - Molnár Kata Orsolya
 
Bár a svájciak igen későn kapcsolódtak be a csokoládégyártásba, mégis a világ egyik legnagyobb csokoládégyártó nemzetévé váltak. A Suchard, Nestlé és Lindt édességbirodalmak nevei ma az egész világon ismerősen csengenek. Elsősorban a tejcsokoládé és a kakaóvajból, cukorból és pörkölt mogyoróból készült nugát lettek népszerűek.
 
Az Alpok zöld lejtőin legelő szarvasmarhák tejét csodálatos sajtok készítésére használják, az ementáli, a gruyére, az appenzeller és vacherin a leghíresebb sváci fajták.

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek

- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google