|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kérdõív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Világ konyhái - Közel-keleti |
Mit fõztek a szakácsok Szulejmánnak? A szultán palotájában nagy konyhát vezettek, közel 1000 szakács sürgött-forgott és készítette a finomabbnál-finomabb ételeket. A szultán ételeit külön helyiségben készítették, más konyhában fõztek az anyjának és megint más konyhában készült a háremnek és a személyzetnek az étele is.
Forrás: nokorszak.hu (2013.09) - AVE
Az édességfélék készítésére megint más helyiség szolgált. A vaj, oliva olaj és a sokféle zöldség használata igen gyakori volt. Az étkezés többfogásos volt, elõször levessel kezdték, majd ezt követte a fõétel, amely rizses, vagy zöldséges hús volt, de gyakran került az asztalra töltött pástétom is. Mindenféle húst fogyasztottak, a szárnyasoktól kezdve a marháig, csak a disznó hús nem szerepelt a húsok között. Asztalra kerültek a halfélék és a tenger gyümölcsei is.
Fõ fûszerük a bors,
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Sis kebab, urfa kebab és ajran "Nem csaptam be senkit, kifizettem a béreket, nem tettem rosszat senkinek, akkor tudom, hogy jót várhatok az üzletben is. Ha pedig becsapok valakit, vagy nem adom meg a munkásoknak a bért, amit megígértem, akkor biztos, hogy valami nagyon rossz bejön."
|
|
A humusztól a baklaváig Mediterrán ízek a cédrusok országából A libanoni konyha világhírét a minõsége mellett az a sok millió libanoni is megalapozta, aki diaszpórában él a világ minden táján. Jusszef Albert mesterszakács egy közülük, aki ma már magyar állampolgár. Õ avatja be az olvasókat a libanoni konyha rejtelmeibe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|