- Kezdõoldal  
 
Nap képe

Kérdőív
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny?
Bocuse d’Or (Bocuse Akadémia)
Czifray szakácsverseny (MGE)
Gasztrofesztiválok főzőversenyei (MNGSZ)
Hagyomány és evolúció (MGE)
MNGSZ hidegkonyhai versenyek (Bodor, Farsang, Gál, Pelikán)
Királyi Szakácsverseny (MNGSZ)
Szakácsolimpia (Erfurt)
WACS Global Chef Challange (MNGSZ)
Kulináris Világkupa (Luxemburg)


Eredmények

 
Kezdõoldal - Alapanyagok
Porrá lészen! – így készül az ecetpor
„Az ecetnek ugyanis nem feltétlenül kell, hogy állagában is megváltoztassa ételeinket: e törekvések hívták életre, s teszik közkedveltté az ecetport. A gasztrokémiai kiskáté szerint készítése egyszerű: a nálunk is kapható maltodextrinre – közepesen édes, krémfehér, nedvszívó por – különböző töménységű és alapanyagú ecetet csepegtetünk.”

Vinegar-powder

Forrás: trademagazin.hu (2012.11.)
 
Az ecetpor az amerikai séfek konyháiban az elmúlt 6-8 évben jelent meg újra, mára ízanyagként is mind többek által használt „konyhakémiai gasztrovegyület”. Nagyobb mennyiségben az ipar használja por formában forgalmazott pácokhoz, mártáshoz, szószokhoz, saláta öntetekhez, az anyagot újra felfedező tengerentúli szakácsok köretként tálalt sült krumpli meghintéséhez, tartármártásokhoz, grillezett húsok,

... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
 További cikkek
Már a csirkehúst is vizezik
„A hatóság még azt sem tudta eldönteni, törvényes-e ez az egész. Ez valószínűleg attól függ, hogy a boltok feltüntetik-e a hozzáadott anyagokat, bár egy bizonyos határ fölött azért nem biztos, hogy egyáltalán szabad még csirkehúst mondani.”
Veszélyesek-e a nyesedékhúsok?
"A fogyasztói kockázat tekintetében hasonlította össze a baromfi és sertés nyesedékhúsokat (az MSM technológiával készült termékeket) a nem MSM technológiával feldolgozott friss és darált hús, illetve egyéb húskészítményekkel."
- Átverés: libamáj helyett kacsamájat ...
- Rosenstein: Mérgezzük a Kedves ...
- Victor Churchill hentesüzlet, Sydney
- Tarol a magyar hús Keleten
- Miért különleges a wagyu marha
- Miért drága a vad, ha ingyen van?
- Piac? Ugyan!
- Nátrium-glutamát: az idegméreg, ...
- Jó nagy pácban - Ipari sonkák
- Archívum
  Fórum
##VIEW_F1ORUM##
 
Bejelentkezés
Név:

Jelszó:


Bejelentkezés Regisztráció Elfelejtett jelszó







Impresszum   Médiaajánlat   Partnereink
© 2006 hejszakácsok.hu




Google