|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kérdőív |
Ön szerint melyik a legnívósabb hazai verseny? |
|
|
|
|
|
Kezdõoldal - Alapanyagok |
Porrá lészen! – így készül az ecetpor „Az ecetnek ugyanis nem feltétlenül kell, hogy állagában is megváltoztassa ételeinket: e törekvések hívták életre, s teszik közkedveltté az ecetport. A gasztrokémiai kiskáté szerint készítése egyszerű: a nálunk is kapható maltodextrinre – közepesen édes, krémfehér, nedvszívó por – különböző töménységű és alapanyagú ecetet csepegtetünk.”
Forrás: trademagazin.hu (2012.11.)
Az ecetpor az amerikai séfek konyháiban az elmúlt 6-8 évben jelent meg újra, mára ízanyagként is mind többek által használt „konyhakémiai gasztrovegyület”. Nagyobb mennyiségben az ipar használja por formában forgalmazott pácokhoz, mártáshoz, szószokhoz, saláta öntetekhez, az anyagot újra felfedező tengerentúli szakácsok köretként tálalt sült krumpli meghintéséhez, tartármártásokhoz, grillezett húsok,
... (A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a címre!)
|
|
|
|
|
|
|
Már a csirkehúst is vizezik „A hatóság még azt sem tudta eldönteni, törvényes-e ez az egész. Ez valószínűleg attól függ, hogy a boltok feltüntetik-e a hozzáadott anyagokat, bár egy bizonyos határ fölött azért nem biztos, hogy egyáltalán szabad még csirkehúst mondani.”
|
|
Veszélyesek-e a nyesedékhúsok? "A fogyasztói kockázat tekintetében hasonlította össze a baromfi és sertés nyesedékhúsokat (az MSM technológiával készült termékeket) a nem MSM technológiával feldolgozott friss és darált hús, illetve egyéb húskészítményekkel."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|